U bevindt zich hier: Home / Projecten / Restaurant Vroeg

Restaurant Vroeg

- Verbouw Rijksmonument - Toen wij opdracht kregen voor het maken van een uitbreiding aan het rijksmonument de Prins in Bunnik (Lodewijk Napoleon heeft er ooit overnacht) leek het ons verstandig om met onze eerste schetsjes in overleg te treden met de heel toegankelijke monumentencommissie van de gemeente Bunnik.

In een zeer inspirerend overleg kwamen we tot de conclusie dat we tussen de twee schuren een plat element moesten bouwen, afgedekt met een groen dak met o.a. mooie grassen.

We waren allemaal enthousiast, zó enthousiast dat de voorzitter van de commissie er later nog een Twitter bericht over schreef.

Een paar dagen later kregen we een telefoontje van het gemeentehuis met de mededeling dat onze oplossing volgens het bestemmingsplan echt niet kon. In het hele buitengebied van de gemeente Bunnik mocht sinds kort niks meer plat gebouwd worden.

Zoekend naar de oorspronkelijke situatie, kregen we van de vorige bewoners van de boerderij een foto aangereikt van de oude toestand. Heel lang geleden was er een overdekte mestopslag tussen de twee schuren, de foto werd onze nieuwe inspiratiebron.

Categorie: winkels
Opdrachtgever: Restaurant Vroeg
Locatie: Bunnik
BVO: 95 m2
Foto & Video
Wij hebben dit project tijdens deze fases begeleid:

Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Engineering

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?
Brand BBA I BBA Architecten
Dam 67
2951 GA Alblasserdam

E-mailadres: info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11


Contactformulier
Telefonische bereikbaarheid
Ma: 08:30 - 17:30
Di: 08:30 - 17:30
Wo: 08:30 - 17:30
Do: 08:30 - 17:30
Vr: 08:30 - 17:30
Za: Gesloten
Zo: Gesloten
kennismaken
Wekelijkse inspiratie op uw tijdlijn?
Like ons op Facebook