De Wellnessarchitect

Wellness

De wellnessbranche is veelomvattend en is een groeimarkt. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid berust niet op toeval. Deze is mede afhankelijk van een goede balans  van werken en  ontspannen, voldoende beweging en juiste voeding. Een verblijf in een spa of wellness centrum moet voor de gast een streling voor de zintuigen zijn en een optimaal gevoel van welbevinden geven.

Binnen een dergelijke omgeving waar individuele aandacht centraal staat, kan op een plezierige wijze ‘gewerkt’ worden aan permanente stressvermindering. Mede door de afwisseling van ‘droge en natte´ programma’s voor de meest optimale fysieke en mentale in- en ontspanning en de begeleiding door goed opgeleide specialisten.p>

 

Soorten spa's

Binnen de term wellness zijn diverse categorieën aan te wijzen. De locaties worden daarbij vaak aangeduid met SPA. Omdat de trend vanuit de Verenigde Staten komt, worden ook in Nederland de Engelse termen gebruikt. Tussen de volgende categorieën wordt onderscheidt gemaakt:

  • City hotel of urban spa’s zijn gelegen in de stedelijke hotels. Zij bieden ook de faciliteiten van een hotel, zoals een restaurant. Sommige van deze spa’s bieden deze faciliteiten alleen aan de gasten aan, terwijl anderen ook voor niet-hotelgasten geopend zijn.
  • Club spa’s zijn faciliteiten met als primair doel fitness, maar daarnaast ook een variatie van professionele behandelingen.
  • Cruise ship spa’s bevinden zich aan boord van een cruise ship, waar spa-faciliteiten, fitness en bijpassende keuken aangeboden worden.
  • Day spa’s bieden behalve dagprogramma’s ook uur-tot-uur behandelingen, zoals massages. Ze zijn zowel als onafhankelijke instellingen te vinden als in de vorm van een onderdeel van een hotel, winkelcentrum of vliegveld.
  • Destination spa’s zijn gelegenheden waar gasten puur voor hun gezondheid komen, meestal voor een paar dagen of langer. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van een all-inclusive programma.
  • Medical spa’s hebben de nadruk op preventieve gezondheidsproblemen of cosmetische behandelingen en schoonheid.
  • Mineral springs spa’s bieden een aanbod van hydrotherapie door gebruik van mineraal-, thermaal- of zeewater.
  • Resort/hotel spa’s zijn vakantieoorden die behalve over Wellness ook over andere recreatieve activiteiten beschikken, zoals golf of watersport. De spa biedt ook entertainment aan voor de gasten.
 

Doelgroep

Er zijn in de basis twee hoofdtypen gasten te beschrijven voor de wellness faciliteiten.

Er zijn gezonde gasten en gezondheidsgasten. De eerste mankeren niets. Zij komen vooral voor de ontspanning naar de wellness faciliteiten, en willen daar ook graag zorg, informatie en vakmanschap bij ervaren. De gezondheidsgast heeft de wellness faciliteiten vooral nodig om de gezondheid te bevorderen.

 
Wilt u vrijblijvend een uurtje brainstormen?
Neem contact met ons op, we reageren binnen één werkdag.
Ochtend
Middag
Avond
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Portret Personeel
Direct contact met onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

 

Adres- en contactgegevens
Brand BBA I BBA Architecten
Hoofvestiging
Dam 67
2951 GA Alblasserdam
Bezoekadres 2
Stadhoudersweg 71
3039 EA Rotterdam
Bezoekadres 3
Markendaalseweg 4
4811 KC Breda
E-mailadres: info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op