U bevindt zich hier: Home / Projecten / Wellnesscentrum Veluwse Bron

Wellnesscentrum Veluwse Bron

- Nieuwbouw wellnesscentrum De Veluwse Bron - Het wellnesscentrum bestaat uit een hoofdgebouw met 2 restaurants, een paviljoen en solitaire gebouwen met wellness faciliteiten. Het paviljoen en de wellness faciliteiten bevinden zich in het besloten gedeelte met kuurtuinen ten zuiden van het hoofdgebouw.

De Veluwse Bron beschikt over verschillende sauna’s zoals een Wildobservatie sauna, een Veluwse sauna, een Pakistaanse Zoutmijnsauna en zelfs een compleet Kelo-saunadorp.

Daarnaast hebben wij diverse baden ontworpen zoals een zwembad van natuursteen, een riant kruidenbad, een zoutwaterbad, diverse whirlpools en een bruisbad. 

Tevens is er een compleet Oosters badhuis met hamam, een uitgebreide rasul en een ware gletsjergrot.

De tuinen welke door onze landschapsarchitect zijn ontworpen zijn alle seizoenen van het jaar adembenemend en gelegen op het zuiden met fraai uitzicht over een groot meer.

De unieke locatie vraagt om een hoogwaardig gebouw, welke zoveel mogelijk moet opgaan in zijn omgeving. Dit is gerealiseerd door grote gesloten verticale gevelvlakken te vermijden, maar voor lage, transparante gevelvlakken te kiezen. Hierdoor lopen binnen- en buitenruimte in elkaar over.

Dit effect wordt versterkt door geleidelijke overgangen, bijvoorbeeld door het sedumdak te laten aansluiten op het maaiveld. Het maaiveld is als het ware opgetrokken waaronder vervolgens de verschillende faciliteiten zijn ondergebracht. Op deze manier is het gebouw geheel geïntegreerd in haar omgeving.


De Veluwse Bron wint de publieksprijs Ruimtelijke Kwaliteit 2010!

Als kroon op ons werk heeft de Veluwse Bron de Publieksprijs Ruimtelijke Kwaliteit 2010 van de Provincie Gelderland gewonnen. De provincie Gelderland reikt de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit eenmaal in de twee jaar uit. 

Het idee is om zo ruimtelijke projecten die als voorbeeld voor anderen kunnen dienen in het zonnetje te zetten.

Categorie: spa-wellness-gezondheid
Opdrachtgever: Veluwse Bron Holding BV
Locatie: Emst (gemeente Epe)
BVO: 9380 m2
Foto & Video
Wij hebben dit project tijdens deze fases begeleid:

Schetsen en Ontwerp
Bouwvergunning
Engineering
Keuze aannemer

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?
Brand BBA I BBA Architecten
Dam 67
2951 GA Alblasserdam

E-mailadres: info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11


Contactformulier
Telefonische bereikbaarheid
Ma: 08:30 - 17:30
Di: 08:30 - 17:30
Wo: 08:30 - 17:30
Do: 08:30 - 17:30
Vr: 08:30 - 17:30
Za: Gesloten
Zo: Gesloten
kennismaken
Wekelijkse inspiratie op uw tijdlijn?
Like ons op Facebook